Toamna, la mare, are un farmec deosebit. Se spune că cei care iubesc cu adevărat marea, o plac în toate cele patru anotimpuri și, dintre acestea, toamna este cu adevărat specială. Vacanța de vară cu lungile zile toride s-a încheiat, dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de weekenduri relaxante cu vreme caldă. Mai ales când putem (re)descoperi unul dintre cele mai interesante și, totodată, cel mai vechi oraș din România: Constanța.
Pentru cei mai mulți, Constanța înseamnă, vara, poarta de intrare către mare, soare, litoral și vacanța mare, iar în restul anului, orașul-port cu o viață comercială vibrantă. Dar Constanța este, totodată, un oraș turistic care ascunde multe atracții și locuri de vizitat și care are avantajul de a fi atractiv în orice perioadă a anului. Așa că haide să descoperim împreună cinci motive pentru un city break de toamnă în vechiul Tomis!
Știai că, până la 10 metri sub caldarâmul orașului modern, se află vestigiile celui mai vechi oraș din România, cu o istorie care merge până în Epoca fierului? Straturi din epoca greacă veche, resturi de temple, edificii publice, monumente de artă din epoca imperială romană, basilici cu abside și cripte subterane din perioada mai dezvoltată a creștinismului, toate se suprapun într-un melanj de mii de ani, care formează baza pe care s-a construit orașul antic Tomis.
Obiective de vizitat
Fă o plimbare la 5 minute distanță de mers pe jos de Hotel Vila Opt Constanța, în Parcul Arheologic al orașului. Vei descoperi alei străjuite de coloane și vase de ceramica, vestigiile vechiului zid roman din secolul al III-lea d.Hr. cu cele doua porții de intrare în cetate și rămășițele Turnului Măcelarilor. În Piața Ovidiu, la nr 12 vei găsi Edificiul Roman cu mozaic, un loc al activităților publice economice, sociale și culturale din secolul IV. d.C. O excursie de câteva ore te va purta cu mii de ani în urmă, ca o călătorie în timp.
Dacă tot ești în Piața Ovidiu, descoperă istoria ceva mai recentă, prin arhitectura unică a caselor din această zonă. Admiră cel mai vechi simbol al orașului, statuia din piatră cioplită a poetului exilat la Pont, Publius Ovidius Naso. Considerată “inima orașului” această piață a fost locul de conviețuire și de afaceri a numeroaselor populații conlocuitoare iar clădirile construite în diferite stiluri arhitecturale spun povestea neștiută a urbei.
Pentru o experiență inedită a celor mai importante locuri de vizitat din oraș, ți-am pregătit o ofertă specială, pe care o vei descoperi la sfârșitul articolului. Include un ghid local care te va purta într-un City Walking Tour și îți va spune poveștile locului și ale cladirilor unice ale orașului.
Constanța, locul de conviețuire a atâtor popoare, a păstrat influențele gastronomice unice ale bucătăriilor etnice. Ai gustat vreodată mâncare tătărească? La Jade Oriental Cafe, un loc ce arată ca o casă tradițională tătărească, vei putea gusta adevărate delicii, de la suberek, kobet, geantik la gozlem, totul servit cu un ayran răcoritor.
Preferi felurile de mâncare bazate pe pește? Ce loc mai bun de a degusta cele mai bune ciorbe sau midii decât Portul Turistic Tomis, renumit pentru localurile sale ce atrag turiștii pentru gustul unic al preparatelor din pește
Iar pentru micul dejun, începe-ți ziua la Bistro-ul Vila OPT, unde pregătim totul din rețete bazate pe ingrediente locale.Gust, sănătate și consistență, pentru energia unei zile întregi de vizitat orașul!
O excelentă activitate de după-amiază, o vizită în Parcul Tăbăcărie – aflat la 10 minute distanță cu mașina de Vila OPT – e o ocazie să descoperi lumea păsărilor exotice, coloniile de pelicani și lebede de pe lac. Aici vei găsi Microrezervația, respectiv Complexul Muzeal de Stiințe ale Naturii din Constanța, un parc generos ce include Microdelta, Delfinariul, Planetariul şi o Expoziţie permanentă de păsări exotice. Delfinariul este deschis și în extrasezon iar prețul biletului include acces și la Microrezervație și la Păsările Exotice. Poți cumpăra bilet online.
Un City Break în Constanța nu ar fi complet fără o plimbare pe Faleza Cazinoului. Marea verzuie cu vânt și valuri și soarele blând de toamnă te invită la o plimbare pe jos sau cu bicicleta. Vrei să vizitezi și câteva obiective turistice? Alege Moscheea Regală, construită de Regele Carol în 1910, urcă în minaret și fă câteva fotografii incredibile la apus. Priveliștea asupra Pieței Ovidiu, spre mare, este de neuitat. Iar dacă vrei să afli câte ceva despre istoria navigației în spațiul dintre munți, Dunăre și mare, fă o vizită la Muzeul Marinei, un muzeu unic în România.
Alege una dintre camerele Vilei Opt pentru a începe explorarea orașului de la malul mării, chiar din centrul său. Pe străduțele pietruite ale Centrului Vechi vei găsi o vilă veche de 100 de ani, renovată complet și decorată în stil contemporary chic, în care confortul întâlnește serviciile impecabile oferite de staff-ul Vilei.
Mai mult, ți-am pregătit o ofertă specială de City Break în Constanța, un pachet care include cazare, mic dejun pentru două persoana și un tur special al orașului oferit de Diana Slav. Constanța Walking Tour durează între 1.30 și 2h și te va purta în poveștile neștiute ale orașului, oferite de un ghid care îți va spune istoria locului așa cum nu o știai.
Rezervă acum direct pe site-ul Vila OPT pentru a beneficia de ofertă, alege camera preferată și pregătește-te pentru un city break inedit la malul mării!
Extra! Dacă vii weekendul acesta, ai și un eveniment cool pe plajă – ZoomBeach organizează Oktoberfest, cu un supermeniu și atmosferă nemțească autentică.
Închipuiește-ți că e vară și ești în vacanță în Italia, în locul Renașterii italiene și unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii: Florența. Faci o plimbare pe străduțele pietruite din apropierea Basilicii Santa Croce, admirând arhitectura unică a clădirilor maiestuoase, monumentele istorice și palatele renascentiste. Deodată, intri într-un astfel de palazzo din secolul XVI și […]
Citește articolSe încheie un an aparte, în care cu toții ne-am trăit viețile într-un alt ritm decât cel cu care eram obișnuiți. Pentru călătorii și vacanțe, putem spune fără să greșim prea mult că a fost un an cu multe provocări și limitări, în care a trebuit să ne conformăm unor reguli de securitate care au […]
Citește articol