Inspiră parfumul Toscanei: Aquaflor Firenze, o călătorie în timp

REZERVĂ ACUM
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
CEL MAI BINE COTAT CEL MAI BUN PREȚ LOCAȚIE PRIVATĂ CELE MAI MARI APARTAMENTE CELE MAI BUNE FACILITĂȚI FĂRĂ TAXE ASCUNSE
PUBLICAT PE 12.01.2021

Închipuiește-ți că e vară și ești în vacanță în Italia, în locul Renașterii italiene și unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii: Florența. Faci o plimbare pe străduțele pietruite din apropierea Basilicii Santa Croce, admirând arhitectura unică a clădirilor maiestuoase, monumentele istorice și palatele renascentiste. Deodată, intri într-un astfel de palazzo din secolul XVI și descoperi una dintre acele hidden gems pe care orașul le arată doar celor pasionați de arta esențelor nobile: o parfumerie artizanală.


Și nu orice parfumerie, ci Aquaflor Firenze, paradisul parfumurilor, un univers special, în care fiecare cameră, fiecare obiect, fiecare detaliu vorbește despre o cunoaștere misterioasă ce a ajuns, neschimbată, până la noi…

 

Dar, pentru început, puțină istorie… 

Dacă am fi întrebați care este capitala parfumurilor, probabil că cei mai mulți dintre noi ar răspunde, fără să stea pe gânduri, Paris, Franța. Nu mulți știu, însă, că arta parfumeriei a prosperat în Italia renascentistă și apoi a fost dusă în Franța, în secolul al XVI-lea. Poate că cea mai cunoscută femeie legată de legenda parfumului este Catherine de Medici, aristocrata italiană care a devenit regina Franței din 1547 până în 1555. 


Rafinamentele olfactive italiene au fost duse în Franța de parfumierul său personal, Rene le Florentin. Se spune că laboratorul său a fost conectat cu apartamentele reginei printr-un pasaj secret, astfel încât nicio formulă să nu poată fi furată pe drum. Astfel se marca începutul unei ere în care parfumul va deveni o modalitate prin care femeile își vor exprima personalitatea și individualitatea.

 

Laboratorul de alchimie olfactivă 

Revenind în Florența zilelor noastre, Aquaflor este un Maison de Parfum exclusiv, care întruchipează tradiția antică a parfumeriei artistice florentine. Un laborator de parfumerie artistică ca un atelier de alchimie, în care încăperile au plafoane înalte și candelabre orientale, sunt mobilate cu antichități și decorate cu mii de sticle de diferite dimensiuni.


Cei care au vizitat atelierul Aquaflor au spus că s-au simțit ca și cum pășesc într-o alta lume, aflată într-o intersecție inexplicabilă a senzațiilor. O lume a copilăriei, a poveștilor despre vrăjitori care transformă realitatea cu poțiuni magice. Fiecare dintre camerele atelierului este o surpriză și toate conduc în camera principala, la colecția de peste o mie de esențe și vaze cu parfumuri. Fiecare parfum spune o poveste și surprinde o atmosferă specială. Sunt trei colecții: Nobili, un caleidoscop de parfumuri prețioase, complexe și rare pentru iubitorii de parfum de autor; Serii rare, limitate, elaborate pe baza celor mai prețioase esențe: aoud, mir, trandafir din Oman, osmanthus, chihlimbar oriental și Creole, o împletire de sugestii cu trandafiri prețioși îmbogățiți cu esențe rare.


Una dintre surprizele pe care atelierul
Aquaflor Firenze le organizează pentru vizitatori o reprezintă workshop-urile de creație de parfumuri, prin care cei care trec pragul acestui loc își creează propriul parfum, folosind esențe care le reflectă personalitatea și individualitatea. 


Parfumul are puterea de a te transpune, într-o fracțiune de secundă, într-un alt timp sau la mii de kilometri distanță. Mirosurile vorbesc direct memoriei noastre și amintesc despre aventurile pe care le-am trăit sau despre călătoriile la care am visat. 

 

Aquaflor la Vila OPT 

De aceea, am ales pentru Boutique Hotel Vila OPT esențe marca Aquaflor Hotels Collection, dintr-o selecție de apă de parfum, colonii florentine, ape hidratante și parfumuri ambientale, pe care parfumierul Sileno Cheloni le-a creat folosind esențe rare și prețioase găsite în fiecare colț al lumii.  


Toate camerele si apartamentul pentru cazare în Constanța la Hotel Vila OPT își întâmpină oaspeții cu un beauty set elegant, ce conține gel de duș, șampon, cremă de corp, săpun marca Frescura. Un parfum proaspăt din colecția Aquaflor, Frescura vorbește despre mediul rural toscan de ieri și de azi. Linia se bazează pe proprietățile unice ale uleiurilor esențiale extrase din frunze de roșii, asociate cu esențe de mentă și verbena. Extractul de frunze de roșii transmite o senzație puternică, pe care doar prospețimea naturii ne-o poate oferi, și amintește de o grădină toscană de vară, verde și vie.

Alege cu mâna un fruct, apoi adulmecă degetele pentru a simți mirosul frunzelor. Plimbări de dimineață în grădină, mirosuri intense și proaspete ale plantelor aromate. Amintirea copilăriei, compania dulce și tandrețea de a fi ținut în brațele bunicii tale. Frescura, un parfum ce-ți “curge” printre degete. 


Îți plac parfumurile și vrei să le cunoști mai bine? Dacă mergeți la Florența, planificați o vizită la Aquaflor. Iar dacă nu aveți în plan prea curând o astfel de călătorie, veți descoperi parfumul Toscanei într-un sejur la Hotel Vila Opt Constanța. Aici, toate detaliile din hotel – de la mobilierul de autor, electrocasnicele Smeg sau operele de artă din camere – au fost atât de atent selectate, încât întregul lor creează o experiență unică, precum parfumurile Aquaflor. 

Te așteptăm într-un spațiu de cazare unic în Constanța.

 

1 mai si paste 2021

1 Mai și Paștele 2021: Se deschide sezonul estival pe litoral

Anul acesta, două dintre cele mai iubite sărbători ale primăverii, Paștele Ortodox și ziua națională 1 Mai, cad în același weekend. Nu întâmplător, tot de 1 Mai se deschide în mod oficial și sezonul estival. Turiștii sunt așteptați să vină la mare în acest weekend, evident, cu respectarea unor reguli, dintre care purtarea măștii în […]

Citește articol
constanta faptelor bune

Constanța faptelor bune și a proiectelor reușite

Iubim Constanța. Este un oraș surprinzător, cu fiecare zi. Parte din istoria Dobrogei, a cetăților vechi și a civilizațiilor antice, este un oraș în continuă transformare, acordat la pulsul economiei și al unei vieți trepidante. Constanța este orașul în care se întâlnesc culturile atâtor populații conlocuitoare, orașul unde încep vacanțele, al plajelor fine și plimbarilor […]

Citește articol